Бразилия - коментари

Post Reply
User avatar
Димитър Дулички
Posts: 269
Joined: 14 Dec 2011 21:42
Skype: DULICHKI
Facebook: Dimitar Dulichki
Любим отбор от Formula 1: Ferrari
Любим пилот от Formula 1: Michael Schumacher
Любим отбор от BRL: Turbo Racing
Location: Кюстендил

Бразилия - коментари

Post by Димитър Дулички » 16 Dec 2013 14:41

Изключително състезание се получи.
В квалификацията Иво Младенов си би рекорда от тренировките и взе подиума. Аз втори, но както винаги тоя сезон бях в готовност за атака на старта. Потеглих добре и изпреварих Младенов и поведох, след което веднага след Сена С преминах в дефанзивна траектория и му удържах атаката. След това започна шоуто. 3-4 коли карахме в 1-2 секунди и беше много напрегнато. Първоначално Кирил Стоянов бе в играта, но в последствие отпадна и битката на победата бе тройна. Аз, Иво Младенов и Димитър Пашов направихме зрелищно гонене с непрекъснати изпреварвания, атаки и много феърплей. Единствения неприятен момент бе когато моята кола и тази на Иво се закачиха и последва завъртане за Иво, за щастие той загуби 2-3 секунди и това не му попречи да е в борбата. Интересно бе и, че Пашов бе избрал да кара с хард гумите и пропусна дори квалификацията, за да си запази гумите. Това можеше да му донесе победата, защото в края на първия стинт поведе съответно с по 2 и 3 секунди на мен и Иво и изглеждаше, че ако медиум гумите му работят по-добре няма как да го спрем. С Иво влезнахме в бокса и 1-2 по-късно направи същото и Пашов, явно не искаше да рискува и реши да прихване стратегията ни. И точно когато щях да поведа отново взех, че при излизането на Пашов от бокса допуснах полу-завъртане, което ме отпрати трети, но на 1 секунди зад Пашов и Иво, които се захапаха. Аз зад тях внимавах много да не ги ударя и чаках моя момент. В един момент Пашов дръпна леко на Иво и аз трябваше да действам. Няколко обиколки се показвах отвсякъде на Иво и го заплашвах с атаки :D едната от които успя. Тук някъде са почнали и проблемите на Иво с лаптоп-а му и той започна да изостава, а след това и отпадна.
Тук някъде пък дойдоха моите златни обиколки. Специално бях тренирал този път с гориво за 100 обиколки и медиум гуми, като преди състезанието ми бе целта точно след втория бокс да съм най-бърз и там да направя удара си. Точно така и се случи. Пашов влезе в бокса, сложи отново медиум, 1 обиколка по-късно и аз сторих същото и го подгоних. Тук си личеше, че той явно бе тренирал повече за пълна кола + твърди гуми, докато аз точно обратното. Зададох непосилно за Пашов темпо и бях по-бърз с около 2-3 десети на обиколка, като в началото непрекъснато го атакувах къде ли не, но Пашов не трепна цяло състезание и се бранеше уникално. Пробвах на първи завой, на първи завой в С2, дори на изкачването с по-късно гмуркане в бързия десен завой завой в С2 - не, не и не, Пашов не се дава и това е. Все пак запазих хладнокръвие и знаех, че до края има предостатъчно време и бях наясно, че до тогава моята кола има по-голям потенциал и ще дойде моя момент. Той дойде в първи завой, където успях да изпреваря Димитър, на влизането в Сена С той поднесе леко, което бе момента за мен да затворя състезанието. Успях да му дръпна 1 секунда, което не му даде шанс да ползва слип-стрийм и така малко по-малко с постоянство и каране на максимума успявах да се откъсвам напред. До края не сгреших и финиширах на първа позиция. Четвърта победа за мен на Интерлагос, писта на която винаги почвам с 2-3 десети бонус. Явно писта, която ми пасва максимално добре.
На края искам да благодаря на Христо Ичов, който и тук ми помогна с базова настройка. Настройка, която грам не ми пасна и трябваше да я преработвам, но настройка от която взех най-важното - гумите. Гуми, които Ицо бе настройл нечовешки. Гуми, които цяло състезание не ме предадоха и се износваха равномерно, въпреки по-агресивния ми подход на пилотиране. Благодаря му и, че много пъти през сезона ми услужваше с настройки, въпреки, че не бе длъжен.
Благодаря и на Иво, че преди квалификацията ми прати друго ''exe'' на играта, защото с това, което карах щях да отпадна преди състезанието поради бъг.
Благодаря и на момчетата, че се съгласиха да се рестартира квалификационната сесия за мен, за да мога да сменя ''exe-то'' и да карам квалификация.
Сега е време за почивка и се надявам догодина да е още по-интересно и с много повече хора.
Dimitar Dulichki
Turbo Racing

User avatar
hristoitchov
Posts: 112
Joined: 20 May 2012 14:24
Skype: hristo_cm
Facebook: hristoitchov
Любим отбор от Formula 1: Няма
Любим пилот от Formula 1: Няма
Любим отбор от BRL: Няма
Любим пилот от BRL: Няма
Location: Plovdiv, Bulgaria
Contact:

Re: Бразилия - коментари

Post by hristoitchov » 16 Dec 2013 15:53

Честита победа, най-после! Явно е било доста оспорвано състезание, което за съжаление трябваше да пропусна.
"If in doubt - flat out!"
-Colin McRae

Post Reply