Бахрейн - коментари

Post Reply
User avatar
Димитър Дулички
Posts: 269
Joined: 14 Dec 2011 21:42
Skype: DULICHKI
Facebook: Dimitar Dulichki
Любим отбор от Formula 1: Ferrari
Любим пилот от Formula 1: Michael Schumacher
Любим отбор от BRL: Turbo Racing
Location: Кюстендил

Бахрейн - коментари

Post by Димитър Дулички » 08 Apr 2013 15:32

Доста приятно състезание се получи като цяло.
Нямах кой знае колко подготовка, но така беше със всички пилоти от това, което забелязвах през седмицата.
В квалификацията не направих добра обиколка или пък условията не го позволяваха - не знам, но реших да не карам повече и да оставя повече ресурс в гумите за състезанието.
Направих много добър старт и спечелих една позиция, като можех да изпреваря и Младенов, но имах много проблеми на първия завоя, където бях прекалено от вътрешната страна на влизане и не можах след това да ускоря по най-добрия начин.
Първите 10 обиколки водех битка с Христо Ичов, която беше много спортсментска и си оставяхме място винаги. След това той успя да се откъсне малко и след като останах за по-дълго време на пистата се отдалечихме. До края Пашов сгреши и това ми позволи да се кача на подиума. Допуснах две завъртания, които бяха продиктувани от ''заспиване'', тъй като нямаше никой около мене.
Честито на Иво за първата му победа в лигата - за пръв път от Бахрейн миналата година победителя не се казва Ичов или Дулички, което е интересно. :D
До Испания!
Dimitar Dulichki
Turbo Racing

User avatar
mladenov
Posts: 56
Joined: 02 Jan 2012 20:58

Re: Бахрейн - коментари

Post by mladenov » 08 Apr 2013 19:29

Много добро състезание за мен. Няма как да не съм доволен от резултата. Бях се подготвил добре за състезанието. В квалификацията завърших 2-ри, макар че очаквах да съм по-назад. Не направих добър старт, като Митака успя да ускори по-добре от мен, но на първи завой спря прекалено късно и си върнах 2-рото място, след което стоях точно до Пашов. Опитах се да го изпреваря, но така и не успях, като може би най-близо бях в края на 1-вата обиколка на правата, но той вдигаше по-висока скорост и знаех, че ще ми бъде много трудно да го изпреваря. Но той сгреши на десния завой преди предпоследната права и излезе от пистата, като така станах 1-ви. Гледах да натрупам малко преднина преди края на 2-рата обиколка, за да не може да ме настигне и да ме изпревари на правата. Това се случи и започнах да натрупвам разлика, като успях да натрупам около 3 секунди. Но след това гумите започнаха да се износват и в 15-тата обиколка реших да вляза и да сложа нови гуми. Станах 4-ти като веднага след мен Ичов и Пашов влезнаха да сменят и така бях 2-ри зад Дулички, който бързо го настигнах и на последния завой успях да го изпреваря, но понеже и той имаше по-висока скорост, той ме атакува на правата, но не успя да ме изпревари. С по-новите гуми успях да натрупам преднина пред него и така той влезе в бокса. Аз отново станах 1-ви, като разликата ми с Пашов беше около 6 секунди, но след като гумите се износиха той ми свали на 5 секунди. След това той сгреши някъде и 2-ри стана Ичов, който ми беше на около 13 секунди. Влезнахме в една и съща обиколка в бокса и разликата остана непроменена. И така вече бях загубил до известна степен концентрация, като на един от завоите поднесох и ударих стената. Тогава всичко за мен се промени, защото имах проблем с болида и не бях вече толкова бърз. След като гумите доста се износиха, започнах доста да губя, като реших да вляза в 44-та обиколка. Излязох на около 6 секунди пред Ичов, като той беше малко по-бърз от мен, но знаех, че ако не правя никакви грешки, щях да спечеля. Затова карах малко по-спокойно и чаках финала. Така успях да спечеля.
Иво Младенов
2-ри пилот на Monsters GP
Logitech Driving Force GT

User avatar
hristoitchov
Posts: 112
Joined: 20 May 2012 14:24
Skype: hristo_cm
Facebook: hristoitchov
Любим отбор от Formula 1: Няма
Любим пилот от Formula 1: Няма
Любим отбор от BRL: Няма
Любим пилот от BRL: Няма
Location: Plovdiv, Bulgaria
Contact:

Re: Бахрейн - коментари

Post by hristoitchov » 09 Apr 2013 09:42

Трудно и напрегнато, но доста интересно състезание за мен. Нямах достатъчно подготовка за този старт, което си пролича още в квалификацията, където бях на цели 8 десети от времето на Пашов. Все пак се надявах на по-добро представяне в състезанието, тъй като последно карах със състезателна настройка на тренировките и усещането беше добро.

На старта потеглих добре, но трябваше да заобиколя по-бавно стартиралия Радослав, което пък даде шанс на първите 3-ма да се откъснат напред преди първи завой. При спирането за завоя Адриян ме подпря отзад, което доведе до повреди и вероятно влоши малко баланса на болида, тъй като в последствие колата ми не се държеше много добре, особено в по-бързите завой където се редуваше недозавиване и презавиване, и се налагаше да връщам газта.

До първото си спиране в бокса водихме ужесточена борба с Дулички, която ни коства време спрямо лидерите, но пък беше доста интересна и спортсменска. В крайна сметка успях да се затвърдя на 3-о място и вече изоставах на около 9 секунди от Иво, и около 7-8 от Пашов. Реших да направя първия си стоп по-рано от двамата пред мен, за да мога с нови гуми да съкратя разликата до тях. Така се и получи, като след техните спирания бях на по-малко от 2 секунди от Пашов и на около 6 от Иво.

След няколко обиколки Пашов се поднесе на бързите завой в началото на сектор 2 и така вече бях на 2-а позиция, но Иво беше малко по-бърз и постоянен с новите си гуми и постепенно увеличи преднината си до около 8 секунди. Преди вторите спирания в бокса обаче успях отново да я намаля леко, тъй като с износени гуми пък аз бях малко по-бърз. Прецених че не трябва да изпускам Иво да спре преди мен за нови гуми, така че следях кога ще влиза и в резултат на това спряхме заедно в боксовете.

За съжаление при второто си спиране ме забавиха цели 8 секунди (бях изключил поправките по болида, така че това си беше елемента на случайно забавяне който става понякога с цел реализъм) и така след излизането от бокса вече бях на 12 секунди от Иво. Тази разлика се запази почти през целия стинт преди последните спирания в бокса, с изключение на момента когато Иво направи някаква грешка и загуби около 3 секунди, но аз също имах едно излитане след прекаленото ми качване на един бордюр, което ми коства около секунда и също така доведе до повреди по пода на болида.

В крайна сметка след последните спирания в бокса бях на около 7 секунди зад Иво, но колкото и да се опитвах не можах да съкратя достатъчно бързо тази разлика и трябваше да се задоволя с второто място. Все пак съм доволен от този резултат, тъй като това беше максимума с оглед на липсата ми на постоянство в стинтовете. Може би щеше да се получи директна битка за победата ако не ме бяха забавили в бокса, но все пак Иво караше много силно и заслужено взе първата си победа в лигата - честито!
"If in doubt - flat out!"
-Colin McRae

Post Reply