Австралия - коментари

Post Reply
User avatar
Димитър Дулички
Posts: 269
Joined: 14 Dec 2011 21:42
Skype: DULICHKI
Facebook: Dimitar Dulichki
Любим отбор от Formula 1: Ferrari
Любим пилот от Formula 1: Michael Schumacher
Любим отбор от BRL: Turbo Racing
Location: Кюстендил

Австралия - коментари

Post by Димитър Дулички » 11 Mar 2013 16:31

Имах добра кола за това състезание, което ме изненада, тъй като нямах кой знае колко продължителна и задълбочена от към настройване подготовка. Наблягах главно на свикване с новия болид и кокпит камерата, която карам сериозно за пръв път.
В квалификацията не показах добро време, но явно при всички е имало лек спад във времената и така се озовах трети.
На старта Кирил се забави пред мен и това позволи на Иво Младенов да ме изпревари. След това карах няколко обиколки зад първите трима, които се бориха по между си и нямаше как да рискувам да се включвам и аз в техния спор, тъй като това можеше да доведе до инциденти. Някъде около шестата обиколка двама пред мен спряха прекалено рано за първи завой в сектор 2 и за да не ги ударя излязох от идеалната линия и минах в прашната част на пистата. Не прецених добре кога да ускоря (вероятно, защото никога не ми се е налагало да ускорявам от там или от разсеяност - кой знае :lol: ) и допуснах завъртане, което ми коства поне 10 секунди. После се разсеях тотално и по едно време даже незнам как съм стигнал до бързата комбинация в началото на трети сектор гледам пак се завъртам, само че този път удара бе прекалено тежък и се наложи бокс. Забравих да сменя на Рипеър Боди и ми изписа 270 секунди бокс, което означаваше отпадане. След това се включих в лайв ТВ-то и си направихме партито с Центелович. :lol:

Честито на Ицо за победата и безгрешното каране. Честито на момчетата на подиума и всички завършили. До Малайзия.
Dimitar Dulichki
Turbo Racing

User avatar
hristoitchov
Posts: 112
Joined: 20 May 2012 14:24
Skype: hristo_cm
Facebook: hristoitchov
Любим отбор от Formula 1: Няма
Любим пилот от Formula 1: Няма
Любим отбор от BRL: Няма
Любим пилот от BRL: Няма
Location: Plovdiv, Bulgaria
Contact:

Re: Австралия - коментари

Post by hristoitchov » 12 Mar 2013 02:13

Получи се доста интересно състезание в началото, когато не само Иво и Кирчо, но и двете коли на Турбо бяха много близо. Разменихме си няколко пъти позициите отпред, като всеки беше внимателен да не предизвика инцидент, но след като веднъж поведох и не допуснах да бъда изпреварен отново, започнах да увеличавам преднината се пред останалите. За това разбира се помогна и факта че те продължаваха да се борят по между си и така губеха ценно време.

Колата и гумите ми се държаха както и очаквах, което ми позволи да карам постоянно и да не допускам грешки. Направих двете си спирания в бокса доста внимателно тъй като имах достатъчно преднина и можех да си позволя загубата на 2-3 секунди. Единствения проблем се оказа невъзможността за избор на друг тип гуми при смените в бокса, което ме принуди да изкарам и трите си стинта със Soft вместо Medium, както бях планирал за последния си стинт. Въпреки това успях да опазя гумите така че да няма неприятни изненади и дори се чуствах достатъчно уверен с по-лека кола да карам на максимум.

Поздравления на всички финиширали, и особено Иво за много силното му представяне, както и на Кирчо за пол-а и НБО, и Тошето за 4-о място. Много добър старт на сезона за двата отбора на Евента, въпреки лошия късмет на Пашов с интернета, но дано следващия път всичко да е наред.
"If in doubt - flat out!"
-Colin McRae

User avatar
Breath
V.I.P. - Pangev!
Posts: 34
Joined: 01 Jan 2012 20:12
Skype: Rolingash
Facebook: Todor Pangev
Любим отбор от Formula 1: McLaren
Любим пилот от Formula 1: J. Button
Любим отбор от BRL: Monsters Grand Prix
Любим пилот от BRL: Todor Pangev xD!
Contact:

Re: Австралия - коментари

Post by Breath » 14 Mar 2013 08:37

О оглед на съзтезателната седмица, не можах да се адаптирам към мода толкова бързо! В събота си седнах на Д-то и направих доста обиколки тестове, което ми помогна да стигна на -200 стотни от лидерите като времена, въпреки че знаех, че нямам шанс да ги настигна .... В квалификацията с цел да запазя гумите направих само 1 бърза обиколка което ми помогна да стартирам от 6-та позиция(Въпреки , че можех да натисна повече, нямаше смисъл с оглед на издръжливоста на гумите!). На старта стартирах доста зле, като бях задминат от Сашо Велев и Ясен Стамов! на 4-ти завой опровергах наградата за най - добро изпреварване от миналата година и успях да направя отново едно много красиво двойно изпреварване, което ще помня дълго! Стигнах до 1-ви бокс и изпитвах леки проблеми след излизането от бокса, защото колата ми беше като шейна! След 2-рия бокс знаех, че Киро ще направи още 1 бокс, но не успях да го настигна иначе щеше да се получи много силна битка за последното място на почетната стълбичка!
Искам да поздравя, Г-н Христо Ичов за победата... найстина безапелационна победа! Браво и на коментаторите (Жалко за проблемите на Г-н Дулички), но изгледах Лива- и найстина мога да кажа, че се получи доста силно! Браво и на всички който завършиха!

Приятна почивка до следващия старт и ще се видим на Малайзия!
Тодор Пангев
Monsters Gran Prix Group (Owner)!

User avatar
mladenov
Posts: 56
Joined: 02 Jan 2012 20:58

Re: Австралия - коментари

Post by mladenov » 14 Mar 2013 19:47

Доста силно и изненадващо представяне за мен. Точно до неделя не бях сигурен дали да карам, защото сложих мода в петък и не бях достатъчно бърз. Реших да карам, но в неделя вечерта, след като се събрахме повече хора, започна много яко да ми сече играта и заради това се наложи да слагам мода наново. Успях да влезна за квалификацията, като се класирах 4-ти. На старта потеглих добре, като на 3-ти завой успях да изпреваря Дулички. След това бях плътно до Ицо и Киро, които губеха време в своята битка. Бях точно зад тях, а зад мен бяха Дулички и Велев. След като Ицо изпревари Киро, започнах и аз да предприемам атаки, като и двамата карахме много внимателно. След 2 обиколки успях да го изпреваря, но допуснах 2 леки грешки, от които можех да си изгубя 2-рото място. С Киро направихме 1-вите си два стопа един след друг - мисля, че ме чакаше първо аз да вляза, не знам, но беше доста интересно. След 2-рия стоп вече започнах да му се откъсвам. Проблемите дойдоха след 1-вия ми стоп, когато разбрах, че нямам право да сменям типа гуми. Трябваше да изкарам с medium, като оставаха 40 обиколки. В 32-та обиколка влезнах за 2-ри път, като сложих medium. Бях на път да вляза за 3-ти път, но се отказах, за да видя дали ще мога да издържа докрая с този тип гуми, което беше глупаво от моя страна и загубих много време, защото с унищожените гуми, трябваше да карам внимателно, от което губех много време. Но едвам успях да завърша с почти никакъв ресурс на гумите. Искам да отбележа, че някои хора просто трябва да спазват някои флагове, защото на 3 пъти едвам не отпаднах - в началото на състезанието един ми отпуска газта в идеалната линия на изхода на завоя и трябваше да отида в тревата... Между 2-ри и 3-ти завой бях достатъчно близо до един от пилотите, за да види синия флаг, но той така и не ме пусна, като на завоя той спря доста по-рано от мен и затова се завъртях. Не беше фатално, но се надявам вече да не се случва. Настигнах същия този пилот, като той отново отказа да ме пусне, но взе че ми писва и реших да му покажа по интересен начин, че трябва да ме пусне, добре, че си гледаше огледалата поне. Иначе добро състезание се получи, много силно от моя страна и съм доста доволен от представянето си. Относно мода, аз го казах и на Ицо след състезанието, много добре е направен и това се окаже мотив да карам още някои състезания тук :) :)
Иво Младенов
2-ри пилот на Monsters GP
Logitech Driving Force GT

Post Reply